måndag 5 juli 2010

den tärande ensamheten

ännu en fantastisk sommardag, som jag tillbringat ute såklart. cyklade ut till klipporna längst ut i friluftsområdet där jag låg och lyssnade på inspelat sommarprat med ulf malmros. lite väl kallt i vattnet så långt ut i havsbandet, så efter att ha ätit medhavd lunch cyklade jag istället till andra sidan, nynäsviken, och badade där det säkert var 5 grader varmare.
jag njuter verkligen av sommaren som vi nu äntligen har fått, men kan inte komma undan den tärande känslan av ensamhet som förföljer mig. så här på sommaren blir det så uppenbart hur ensam jag är. jag har inget riktigt kontaktnät här i nynäs, ingen kompis att spontant hitta på någonting med. inget bad- eller solsällskap att tillbringa lata dagar i solen tillsammans med. ensamheten är den känslan som plågar mig mest just nu och som är svårast att uthärda. inte kommer det att bli bättre de två kommande veckorna då jag ska bo i föräldrarnas hus och vara hundvakt, vilket innebär att jag blir låst och t ex inte kan åka in till stan eller dylikt. jag och hunden, men det blir mest monologer i hennes sällskap.
om en månad drar jag dock till kroatien en vecka tillsammans med två underbara tjejer. längtar så!
nu är boendet så gott som klart inför höstens flytt till uppsala. känns både bra och spännande. jag lyssnade på magkänslan och var glad att jag hade möjlighet att pejla läget på områdena när jag var i staden i lördags. tror att det kommer att bli bra, och nu vill jag bara att juli månad ska gå så att jag får sätta igång med höstens utmaningar, som flytt och studier utgör. och jag är förstås nyfiken på att få reda på vad det är jag ska plugga för kurs. snälla, låt mig komma in på nåt annat än tyskakursen...
nej, nu ska jag nog ta och duscha av mig saltvattnet och göra en välbehövlig hårinpackning.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar