fredag 21 maj 2010

gör det med värdighet

har nyss kommit hem från en mysig picknick med föräldrar, syster, hennes kille och hundar på klipporna vid havet. solnedgång, plockmat, vin och jordgubbar. vågskvalp, två sädesärlor som var i parningstagen och en utter som simmade förbi i vattenbrynet. harmoni. detta är sommar för mig, så som jag vill ha den. det behöver inte vara mer än så. det är alldeles tillräckligt. i dessa stunder, tillsammans med människor jag älskar och känner mig trygg med, mår jag bra. då kan jag släppa taget och bara vara. vila i ögonblicket. vila i nuet.
tror nog att detta kommer att bli en bra sommar, bara jag tillåter mig att lyssna till och följa mitt hjärta. stannar upp och känner efter vad jag vill, utan att låta mig påverkas eller dras med av andras viljor eller åsikter.

värdighet

ett ord som jag bär med mig och funderar kring för tillfället. att stå upp för sina åsikter, hävda sin rätt och att sätta gränser är ett sätt att leva i värdighet.
jag är värd det

"om du ska göra det, gör det då med värdighet!"

vad helgen för med sig för planer får framtiden utvisa. känner inte alls för att bestämma något just nu, utan jag vaknar imorgon och ser vad det blir för väder så får det avgöra. jag ska känna efter där och då vad jag har lust till, vad min kropp signalerar att den vill och orkar hitta på. något blir det alltid. en övning i att känna tillit till livet, istället för att bara köra på med huvudet som enväldig beslutsfattare.

trevlig helg!


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar