fredag 15 oktober 2010

antiklimax

hade tidigare planerat att gå på konsert för världens barn med lokala band här i stan ikväll, men sen hade jag ingen att gå med så jag skrotade den idén tills några minuter innan det började. då jag såg att jag fått napp på fb om sällskap, några kursare skulle dit som jag kunde hänga på. snabba ryck! på med några anständiga kläder, borsta håret, lite mascara och läppglans och så ut i höstkylan och iväg på cykeln. sen när jag kom ner på stan, visade det sig att det inte var där jag trodde att det skulle vara. snopet! inget mobilnummer till nån av de andra. kände inte för att springa runt på stan med temperaturen nere på nollgraders strecket och försöka leta rätt på var det verkligen skulle äga rum, så det var bara att dra på sig luvan och hoja hem igen... nu sitter jag här, en halvtimme senare igen, efter en vända ner på stan. misslyckat försöka till en social fredagskväll. ja,ja, jag grämer mig inte mer över det men det är så typiskt när jag väl är lite spontan och försöker ta mig ut i uppsalanatten. istället får det bli en kväll framför lite världens barn-gala på tv ist, beroende på hur länge jag står ut (bosse bildoktorn dök precis upp i rutan...). jag är ändå rätt trött efter en effektiv dag bestående av städning, handling, matlagning för att fylla på frysen, färdigskrivande och inlämning av pm och ett givande samtal som ger mig en hel del att reflektera över.

i eftermiddags snöade det för första gången! nu är vintern snart här på riktigt. blandade känslor. inte än, snälla, dröj lite till! låt mig få njuta av hösten ytterligare några veckor. såklart låg den snö som föll inte kvar, dock var det riktigt vitt i luften där ett tag. måste ha varit ett snömoln som kommit ur kurs från sin nordligare bana ;)

nu ska jag krypa upp i sängen med en kopp riktigt kaffe (lindvalls såklart!). vår nya kaffebryggare är ett välkommet tillskott i köket!

2 kommentarer:

  1. Ibland blir det inte riktigt som man tänkt sig men bara det att du faktiskt ville och vågade vara spontan är super! Bra att du inte grämer dig över det heller, det kommer fler tillfällen till socialisering.

    Kom några vita flingor här i går också men jag känner precis som du att jag vill ha höst och barmark ett bra tag till!

    Vad blev det förresten som du sökte nu till våren? Jag tog tillbaka min anmälan till ssk, känner att jag måste satsa på mitt eget mående först. Sökte litteraturvetenskap B på högskolan i Gävle men ska även försöka söka en skrivarkurs på distans på en folkhögskola neråt landet. Vi får se vad det blir helt enkelt...

    Önskar dig en riktigt fin och skön helg Johanna, du finns i mina tankar!

    SvaraRadera
  2. Tack Johanna!

    Dina ord värmer otroligt ska du veta (som de har gjort hela det senaste året... du har ju varit med på min resa väldigt länge nu!)

    Såg din kommentar om en bloggträff, men vet du, vi kan faktiskt träffas ändå utan att det är en "organiserad träff" eller hur...? ;-)

    Största kramen!

    SvaraRadera