onsdag 13 oktober 2010

bondekärlek

dagarna och veckorna går alldeles för fort nu, jag hinner inte med! vill kunna stanna tiden, ta ett djupt andetag och verkligen njuta av denna korta tid på hösten då träden bär sina vackraste färger och luften är krispig och lättandad, innan det blir för kallt, grått och regnigt. det märks tydligt på mornarna hur snabbt dagens ljusa timmar minskar i antal. nu är det mörkt när jag motvilligt stiger upp.
idag har varit en bra dag, en dag med stor variation men kanske inte lika mycket effektivitet. det beror på hur man värderar vad som är effektivt och värdefullt arbete och vad som inte är det. en röst inom mig tjattrar om att jag inte läst lika mycket kurslitteratur som jag borde ha gjort, inte fått lika mycket skrivet på uppgiften som ska in på fredag. istället har jag ägnat en stor del av eftermiddagen åt fika (hemmagjord variant av äppelpaj med choklad, mumma!) och prat med en fin vän, lite socialiserande med den nya korridorgrannen och ommöblering av mitt rum. blev bättre än innan, mer hemtrevligt och mindre kontorslikt. tack ida, för hjälp och inspiration! själv är jag inte särskilt estetisk av mig, bryr mig mer om funktion än stil och utseende. av ren lathet, eller annan prioritering, har jag inte gjort nåt åt rummet sen jag flyttade in, men fina ljusstakar i inflyttningspresent satte fart på min svaga heminredningsnerv. klart att jag ska ha det fint på min lilla yta!
nej, nu ska jag ägna en timme åt tv-tittande, något som det annars blir väldigt lite av. bonde söker fru är ju lite smågulligt sådär :)
och när det råder torka på den egna kärleksfronten så får jag gotta mig åt andras sprittande känslor!
tids nog kommer väl kärleken in i mitt liv också. kanske jag får ta och skriva till en bonde jag med??

1 kommentar:

  1. Tack för din kommentar vännen, du är så snäll och omtänksam! Önskar att du "vågade" vara lika snäll mot dig själv som du är emot andra.

    Känner igen det där med vad som menas som effektivt och inte. Mina dumma tankar säger åt mig att jag är en degklump som bara suttit hela dagen, först i skolan och sen tittat på film och pratat med några kurskamrater. Fick även lite hjälp med min oerhört stela nacke av en kille, så känns lite, lite bättre men långt ifrån bra.

    Kursen sätter igång många tankar hos mig, på både gått och ont. Sedan det här med att bo på skolan är inte min grej, blir för intensivt. Är rätt beroende av att få känna att jag "kommer iväg" på morgonen och sen kommer hem igen på eftermiddagen. Nu är det ca 10 min till lektionssalen...hur känns skolan för dig? Jag hoppas du är medveten om vilket otroligt jobb du gjort i höst Johanna, du är en riktig kämpe!

    Försöker också intala mig det att kroppen faktiskt bygger upp sina grundmuskler själv utan träning och att det först är när dom är på plats som man kan börja underhålla dom och träna på riktigt. Innan gör det bara mer skada för kroppen och knoppen.

    Var rädd om dig fina du och stor, stor kram!

    SvaraRadera