lördag 23 oktober 2010

livskvalité för mig

lördagen har bjudit på en blandad kompott av plugg, shopping på ICA maxi och lindex, pallande av äpplen, fönsterpyntande med granris och en mysig eftermiddag på kafé med fina vännen. är det något jag tycker är värt att lägga mina pengar på så är det att gå på restaurang eller kafé med vänner. sitta och prata och umgås över en god måltid. efter att ha nekat mig den delen av livet under så lång tid börjar jag nu förstå dess värde, vad det är som gör att människor allt som oftast umgås över en bit mat/fika. tillsammans med andra är det dessutom lättare för mig att uppskatta mat. mat smakar bättre i sällskap, helt enkelt. att unna mig att äta och fika ute är ett sätt som jag inser ger mig mer livskvalité. jag väljer att lägga pengar på det, hellre än prylar. pengar får inte sitt fulla värde förrän de används.
hade tänkt cykla iväg och lyssna på en gospelkonsert nu ikväll, men bekvämligheten satte stopp för det. det räckte med att jag tittade på termometern i fönstret för att jag skulle bli kvar inomhus istället. tända ljus och duntofflor lockar mer än att sätta mig på cykeln och ge mig ut i mörkret. nu när det blir kallare och kallare ute blir jag samtidigt mer fast hemma. jag avskyr att frysa, och det gör jag så gott som jämt den här årstiden. när jag väl blivit kall tar det evigheter att få upp värmen igen. därför ska det mycket till för att gå utanför dörren på kvällstid. mörkret och kylan tror jag är en isolerande faktor för många människor. vetekudde,tekopp och duntofflor är mina trogna följeslagare den här halvan av året. visst har det en viss mysfaktor, men jag föredrar utan tvekan sommarhalvåret. dock har alla årstider sin tjusning, och jag försöker ta tillvara på det. fick lite sol i ansiktet idag när jag cyklade ner på stan och det får jag nöja mig med. imorgon ska det regna/snöa.

1 kommentar:

  1. Ditt förra inlägg fick mig att dra lite på mungiporna....förlåt :S. Ibland vet man inte var fumligheten kommer ifrån, den bara finns där helt plötsligt.

    Hoppas du får en bra dag idag. Här hos mig vräker regnet ner och det stormar för fullt. Det är åminstone mysväder....om man håller sig inomhus förstås....:P

    Renoveringen där min vovve var delaktig var i köket. Bilden var lite gammal, men tyckte att det var han i ett nötskal. Nyfiken i en strut, vill vara med överallt, bland dammet, í klisterburken, i färgen. Matte tyckte ibland att det var sådääär kul. Köket blev bra i alla fall och allt är på sin plats nu. Hej på dig!

    SvaraRadera