torsdag 21 oktober 2010

drummel

verkligen inte min eftermiddag. när jag kom hem efter en heldags projektarbete mötte en frän lukt mig i dörren. gick in i köket, och ser att min surdeg som jag startat (första gången jag provat att sätta en surdeg) och placerat på elementskyddet tagit sig ut ur burken. surdeg rinnande nedför elementet, hälften av smeten redan "gräddad". utan att ta fysikens lagar i beaktande ställer jag mig vid diskbänken och öppnar locket....SPLASH!....surdegen exploderar av trycket och sprider sig över halva köket inkl taket. om det luktade illa innan så var det ingenting jämför med nu. bara att sätta igång att försöka torka bort allt smet och klet, vilket tog sin lilla tid. när jag så ska torka vid elementet stöter jag till orkidén som står på fönsterbrädan så att den åker i golvet och jorden sprids över golvet. tur i oturen att krukan var av plåt... så efter skurningen var det dammsugarens tur. som om min fumlighet inte nått sin gräns så lyckas lite senare med att välta omkull den fulla tekoppen när jag ska öppna microluckan (varför varför var jag tvungen att ställa koppen där framför??) så efter dammsugning blev det torkning av golv. dock inte med såpavatten utan grönt te. kanske funkar lika bra? jag drar mig för att vistas i köket mer ikväll, men oundvikligen måste jag stöka runt en sista gång snart och fixa kvällsfika, dock med extrem aktsamhet.
nej, kvällen har inte gått min väg. men vem har sagt att allt ska gå lätt alla gånger? och varför klaga på banaliteter? kanske det behövdes en städning (ja, med största sannolikhet behövs det fortfarande det men det ligger inte endast på min lott...).

2 kommentarer:

  1. Johanna, johanna, jag kan inte låta bli att dra på munnen. Jätte mycket faktiskt. Knappast man tycker det är kul när man står där med en exploderad surdeg (!) men tids nog kommer du nog bara skratta år eländet. Kanske redan idag?

    För ett drygt år sedan, i Brighton, exploderade mina potatisar i micron. Det var också mindre kul ;) Och när det gäller min bakförmåga är den inte särkilt begåvad. Iallafall inte om man ser till kakor och sånt...

    Kram på dig!

    SvaraRadera
  2. Hehe. Förlåt, men jag kan heller inte riktigt hålla ryckningarna i mungiporna borta. ^^ Det var inte riktigt din dag idag kanske, men så är det ibland.. och säkert kunde du ändå lära dig någonting av det. T.ex. att kanske inte ställa en surdeg på ett värmande element.. (dom har väldans mycket eget liv i sig...!) Men nu vet du.. :)

    Jag har faktiskt inga direkta planer alls för dagarna här hemma och kommer ta allt lite som det kommer. Idag har jag ätit middag hos pappa och umgåtts lite med honom.
    Kvällen blir väldigt lugn hemma i mammas lägenhet... mamma är på personalfest och jag har lägenheten för mig själv. Rätt skönt faktiskt. :)

    Tänkte förresten på en sak, jag åker ju tillbaka till Halmstad på tisdag och kommer ha ett par timmar i Sthlm. Hur ser din dag ut då? Kanske du skulle ha möjlighet/tid/lust att ses en sväng inne i stan? Vore verkligen totaltoppen!!! :)

    Ta hand om dig och ha en riktigt fin helg!!
    kram

    SvaraRadera