fredag 26 mars 2010

åldras gör vi alla

har varit dålig på att uppdatera på sistone. har inte haft några ord, inte orkat sortera i virrvarret av tankar och känslor.
det är rätt mycket som pågår uppe i huvudet, och hjärtat med för den delen. farfar har blivit mycket sämre och ligger på sjukhus. han som för mig alltid varit så pigg och alert. det är en helt annan farfar jag mötte idag när jag var och hälsade på honom i sjuksängen. gammal, tärd, skör. en gammal mans kropp, vars funktioner slutar att fungera undan för undan. kroppen har gjort sitt vid en ålder av 90 år. ingen vet om han kommer att kunna komma hem igen, eller om han hamnar på hem nånstans. vi får se. det är i vart fall tungt att behöva inse att även han kommer att dö, och förmodligen bli den som står härnäst på tur i den närmsta släktkretsen. min lilla farfar.
annars är det ett annat mål och fokus som upptar mina tankar, som behöver ta all min tid och kraft. all min styrka och mod. men jag vill kunna stå där inom en snar framtid och känna mig stolt och nöjd över vad jag, själv, har åstadkommit. jag ska minsann visa dem alla!

fredagskvällen spenderas i soffan, som så många andra kvällar, men inte är det nåt bra på tv. att jag aldrig kommer till skott och köper mig en dvd-spelare! jag måste snart vara det enda hushållet i landet som inte har en. nåja, en av de få åtminstone... men det känns som en rätt onödig utgift för det är ändå så sällan jag tittar på film. läser hellre en bra bok eller ser på nåt tv-program som intresserar mig, för i veckorna är utbudet i tv-tablån bättre.
slantarna den här månaden har jag redan spenderat frikostigt på mig själv. det hör inte till vanligheterna. jag har en obotlig snåljåp inneboende när det kommer till att köpa saker till mig själv. att köpa till andra är inga problem, men att tycka att jag är värd eller förtjänar att lägga pengar på, nej, det är svårt. den här veckan har jag dock inhandlat både en ny vårjacka och senast idag fyndat två par skor på utförsäljning. det faktum att det var på rea lättar mitt samvete en smula ;)

ha en skön helg!

3 kommentarer:

  1. Ja, helt underbart! Vi har haft två helt fantastiska vårdagar nu efter varandra med temperaturer runt 15 grader, helt otroligt! Idag såg jag årets, för mig, första fjärilar och är inte det vårtecken, så sig! (: Jag blir så glad av vårväder och ljus. Det lättar både humör och sinne tiotals pinnhål.
    Låter härligt med en ny vårjacka, köpte faktiskt en mysig tunn, vit blus idag. På rea den med. (: 49,- på Gina, jag kunde helt enkelt inte låta bli. Har sån lust att helt byta ut min garderob till mer vår- och sommarkläder. Vill ha ljus, färg och bara lätta, flängande kläder. Är trött på allt mörkt, murrigt och alla tusen lager på lager.

    Idag har det mest blivit plugg, men även en otroligt mysig brunch med diverse mumsigheter rillsammans med min bästa kompis här nere. Vi gjorde båe arma mackor, amerikanska pannkakor och stekte bacon. Vi slog helt enkelt på stort. ^^ Allt gott och lite till. Först passade vi på att reta upp hungern ännu lite extra i och med en härlig tur ute i det underbara vädret.
    Imorn är det däremot fullt ös. Ska massera 10-13 och från 13 ska jag gå med i en delikatessbutik här i stan där jag lagt ut lite krokar och hoppas på att eventuellt få börja jobba lite extra i. Imorn ska jag få gå bredid och se hur allting fungerar, hur det verkar + att ägaren ska få se ad jag går för och hur allting fungerar, antar jag. Ska bli spännande hur som helst. Lite mäktigt efter masserandet, men jag känner ändå att jag vill och att det ska bli roligt. (:
    Vid 19 är det inflyttningsfest hos en av mina kompisar här nere och det ska bli riktigt, riktigt roligt det med. Kanske är jag lite trött redan då, men äsch, lite socialiserande är alltid roligt och fest säger jag inte ofta nej till. (:
    Söndagen blir nog ganska piano har jag på känn.

    Har du några planer?
    Ta hand om dig!
    kram

    SvaraRadera
  2. Åh, vad jag kände igen mig i det där med din farfar!
    De senaste tiderna, så åkte min mormor in 25 gånger per år att det nästan blev som ett ryck på axlarna då hon åkte in till skillnad från den första gången... till slut så vart hon ju just sämre, och då kände man att det var dags.
    Alla var glada för hennes skull att hon inte behövde lida mer...usch.

    Men håller tummarna för din lilla farfar i alla fall. :3

    sv:
    Åh, tack så mycket~!
    Vad roligt att du tyckte om det~<3

    Detsamma, hoppas att din helg blir bra den med!
    kramar <3

    SvaraRadera
  3. hej johanna!
    tack för tipset :) jag brukar köra den varianten då jag är förkyld och den hjälper :)

    hoppas att du har haft en bra helg!? här är det snöblandat regn, så det är bara att hoppas att snön regnar bort :)

    du får ha en bra dag och ta hand om dig! kramar

    SvaraRadera