fredag 16 april 2010

bloggtorka

har varit dåligt med uppdateringen här de senaste dagarna. jag har inte haft nån lust eller inspiration, men om jag väl sätter mig ner och börjar skriva kanske det lossnar. så funkar det iaf för mig och att skriva dagbok. något jag gjort till och från i snart 10 (!) år, dock med två årslånga uppehåll så jag har inte ett helt bibliotek av dagböcker hemma fast det kan låta som så ;)
försöker ha det som en daglig rutin att sätta mig ner en stund på kvällen och bara skriva. utan krav på upplägg, meningsbyggnad eller fina formuleringar. det är en övning i sig, att släppa alla ramar och regler. jag vill även i dagboken, som ingen egentligen ska läsa, att det ska vara prydligt. ordning och reda in i minsta detalj. men till vilken nytta??
märker att de dagar jag absolut inte har någon lust att skriva är de dagar jag som mest behöver det. stanna upp och försöka se på vad det är för tankar som snurrar i huvudet. sätta dem på pränt. konkretisera dem. se på dem och få dem ur huvudet. tänk så mycket som känns mindre svårt eller tungt bara man kan reda ut tankarna. då känns problemet mer hanterbart, och kanske inte lika stort som när man helt är uppfylld av en obestämbar känsla av ångest och oro. med det inte sagt att det är en lätt sak, att skapa reda i ångestdimman.

i onsdags hittade jag vårens första vitsippor i en skogsdunge när jag var ute och promenerade med hunden. plockade de späda skotten och nu har de slagit ut i äggkoppen på köksbordet tillsammans med ett par tussilago. det går fort nu, blåsipporna har redan slagit ut på sina håll de med har jag hört men själv inte sett. blir kanske att ge sig ut på blåsippsjakt (ja, jag vet att de är fridlysta) i morgon med vovven om det är bättre väder än idag. men jag ska inte klaga, för just nu skiner solen mellan två tjocka regnmoln!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar